Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ebbem a menüpontban, döbbenhet rá akár az ember, hogy mi-mit jelent. Nagyon sokan tévedésben élnek sok-sok mindenen. Sokan ítélkeznek, amikor nem csak, hogy nem szabadna, hanem a világhoz való viszonyukat is bosszúsabbá teszik. A Strickíj Strockíj films nem csak a "humoros", vagy "idegölő" videókról, hanem tudósításokról is szól. Természetesen viccek halmaza is megtalálható itt. Néhány dolog azoknak, akik utálják a másikat:

Az emo

 

Kép  Az emo: az 'érzelem' jelentésű 'emotion' szóból rövidült az elnevezés. Érzelgős, többnyire a hardcore-ból kinőtt zenészek által játszott stílus. Visszatérő motívum a szerelmi bánat, és az ebből fakadó önsajnálat, frusztráció, reménytelenség. Persze akadnak pozitív ellenpéldák is.

 Nem nagyon lehet eldönteni, mi alakult ki előbb: a zene vagy az életforma. A zene kb. a nyolcvanas évek végén. Egyre több ifjú zenekar kezd befutni ebben a stílusban. A keményebb zenekarok, mint az At The Drive-In, a Rival Schools és a poposabb változat Jimmy Eat World, Weezer egyaránt Amerikából jöttek.
A stílus egyik jelképe egy X alakzatú jel, ami az amerikai, becsületes életmódot folytató "Straight-Edge" hardcoreosoktól csórtak. Msn-en vagy hasonló chatprogramon egy emo nevében mindig benne van az X jel, mint például Xx2emo4U_XX. A stílus képviselői imádják a tetkókat, piercingeket, fülbevalókat, néhányan a Vespa, antik robogóival közlekednek.Az emósok egyik jellemzője még, hogy vegetáriánusok (az állatok iránti szeretetből).

 Az emosok zárkozottabbak, érzékenyebbek, többet sírnak, azért sokan elítélik őket főleg Emo Kideket.(srácokat) Sokan tévedésben vannak avval kapcsolatban h. vagdossák magukat-ez NEM igaz, előfordul ilyesmi is de ez a stílus nem erről szól. Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, ami az emberi érzelmekkel és léttel kapcsolatosak. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni. Az elme szabadságát és a boldogságot részesítik előnyben. (az őspunkok sajnos gyűlölik őket érzelgősségük miatt, és merthogy szintén kissé kitűnnek a tömegből, továbbá mert nem politikai dolgok ellen lázadnak).

 Az emo zeneszövegek általában szenvedésről, depresszióról szólnak, avagy "a gonosz szülők nem adtak több pénzt, hogy gagyi koncertekre menjek" vagy "ez és az milyen már hogy nem szeret". Az emós srácok gyakran ilyen szöveket írnak a barátnőjüknek hogy "Mennyire hiányzik nekik az illatuk" stb, ugyanakkor ez nagyrészt csak a megjátszott szerephez tartozik. Az emók általában sosem beszélnek pozítiv dolgokról, boldogságról pedig semmiképp.

 

A skinhead

 

Kép  A skinhead mozgalom a következő évtizedekben terjedt el egész Európában és Észak-Amerikában. A bőrfejűek politikai nézetei széles skálán mozognak a szélsőjobboldali neonáciktól egészen a szélsőbaloldali anarchistákig. Vannak köztük apolitikusak is, akik a bőrfejűséget nem kapcsolják politikai ideológiához. A mozgalom öltözködési stílusára hatottak a modok és a punkok is.

 A mod stílusból alakult ki, később elfogadta a punk stílust, nem a punk stílus hatott rá, mivel a korai skinheadek igen csak utálták a punkok színes és szakadt stílusát az olyan punk zenekarok barátkoztatták meg őket a punk-kal mint a Sham 69 stb... Én úgy fogalmaznék inkább, hogy a skinhead ruházati stílus sok későbbi öltözködési stílusban fellelhető a mai napig. Óriási jelentőségű ifjúsági divat volt Angliában minden negatív és pozitív dolgával együtt véve!

 Fontos még megemlíteni a 'Skinhead' szóval kapcsolatban, hogy ez a kifejezés kifejezetten az antirasszista gyökerekhez köthető. A későbbiekben ettől elforduló (pakisztániakat verő), rasszista skineket, 'Bonehead'-eknek (csontfejűeknek) hívták.

A punk

 

  A punk rock egy rendszerellenes rockzenei mozgalom, amely 1974-1975 táján alakult ki (habár átmeneti formái már évekkel korábban is léteztek) olyan együttesek, mint a Ramones, a Sex Pistols, a The Damned és a The Clash zenéjével. A fogalom Kép használható azokra a zenei színterekre is, amelyek ugyan később jelentek meg, de hasonló alapvető jellemzőkkel rendelkeznek, mint az első generációs „punk”, azonban gyakran tévesen utalnak vele egyéb együttesekre is, a „viselkedés”, ill. a „fiatalkori agresszió” fogalmán keresztül. A fogalmat gyakran használják a zenei mozgalomhoz kapcsolódó divatirányzattal, ideológiával és szubkultúrával, vagy akár a tiszteletlen („csináld magad”) hozzáállással kapcsolatban is. A punkegyüttesek gyakran próbálnak versenybe szállni a hatvanas évek garázs rock együtteseivel. A punk rocknál fontosak az egyszerű zenei szerkezetek és megoldások. A korai angol punk fanzin, a Sniffin' Glue 1977-ben megjelentetett néhány ábrát, amely három akkordot ábrázolt, az alábbi kísérő szöveggel: „Ez egy akkord, ez egy másik, ez egy harmadik. Most alakíts együttest.”. A legtöbb punkdal versszak-refrén szerkezetű és 4/4-es ütemmutatújú. A rövid számok szintén a stílus alapjaihoz tartoznak. A dalok hossza általában két és fél perc, de néha kevesebb, mint fél perc.

A punk jellegzetes hangszerei a dobfelszerelés, egy vagy két elektromos gitár és egy elektromos basszusgitár, amelyek az éneket kísérik. A dobok többnyire keményen és szárazan szólnak és egyszerű felépítésűek, általában négy darabos készletet használnak, amely tartalmaz egy pergődobot, egy állótamot, egy lábdobot és egy basszus dobot, valamint néhány cintányért, köztük egy hi-hatet, egy-két crasht és egy ride-ot. A dobverők szintén egyszerűek, az alap negyedek lejátszására a basszusdobot vagy a lábdobot használják (habár a hardcore punk dobjátéka általában gyorsabb és nehezebb, mégis azonos felszerelést igényel). A basszus szekció általában a gitáros(ok) által játszott akkord néhány alap hangjegyét szólaltatja meg. A gitár részek nagyrészt torzított power akkordok, hasonlóak a Link Wray által játszottakhoz, habár némelyik együttes surf rock szemléletű, könnyebb „vibrálóbb” dallamokat játszik. Az ének (az angolszász előadók esetében) gyakran nazális, és inkább beszédnek, mint éneknek hat. A zene legyártása során a minimumra törekednek, némelyik felvételt egy garázsban álló felvevővel rögzítik. Az együttes tagjai legtöbbször nemcsak zenélnek, hanem a felvételeket is maguk készítik és terjesztik.

Egy fiatal punk így beszélt róla: „A punk nem holmi zenei műfaj, nem egy stílusirányzat, a punk egy életérzés...”

Az 1970-es évek közepén a punk dalszövegek szókimondóak voltak, társadalmi és politikai téren egyaránt, amely megkülönböztette őket a kortárs művektől. Az olyan szerzemények, mint például a The Clash „Career Opportunities” és „London's Burning” című számai, a munkanélküliséggel, az unalommal és a városi élet más nyomasztó problémáival foglalkoztak; néha nyíltan becsmérelve a kormányzatokat és az uralkodóházakat, ahogyan azt a The Sex Pistols is tette a „God Save The Queen” és az „Anarchy in the UK” című dalaiban; egyesek pedig határozottan anti-romantikus módon ábrázolták a szexet és a szerelmet, ahogyan a 'The Voidoids' tette a „Love Comes in Spurts”-ben.

A cigányok

 

 A romák (cigányok) különböző nyelvű és szokású, de hagyományos kultúrájukban a befogadó ország többi lakosától (a „nem-romáktól”) erősen eltérő, sok esetben szándékosan elhatárolódó népcsoportok összefoglaló elnevezése. Azonos etnikumnak eredetileg csak a nem-romák tartják őket, azonban a többségi társadalom kultúrájához igazodva újabban közülük is egyre többen kezdenek egységes népben, nemzetben gondolkodni.

 

 

 

 

 Kép

A hagyományos cigány elnevezés ma számos országban negatív jelentéstartalmat hordoz, ezért vannak, akik a közéletben kerülendőnek tartják. Magyarországon jelentős csoportok továbbra is cigányoknak nevezik magukat, és az elnevezés a romák céljait támogató egyes szervezetek nevében is tovább él, pl. Országos Cigány Önkormányzat

A romák ma a világ számos részén megtalálhatóak, legnagyobb számban azonban Közép-Európában és Kelet-Európában élnek. A romák becsült létszáma Európában 7 – 8,5 millió fő.

A legnagyobb lélekszámú roma kisebbség a következő európai országokban található (becsült adatok):

Egy kis tréfás megemlítés a cigány fajtákról, amit az interneten találtam:

Közönséges cigány:

Valamennyi cigányfajta közül ez a legelterjedtebb. Hazánkban sokfelé előfordul, kedvenc tartózkodási helyei: napsütötte szemétdombok, csatornák. Igen veszélyes fajta, irtása több, mint ajánlott! Bármilyen környezetben, pl.: radioaktív sugárzással szennyezett területeken, vagy mérges gázzal telített helyiségekben is elemében van. A legszélsőségesebb körülményeket is könnyedén elviseli (sajnos). Fogságban is jól szaporodik. A nőstény cigány egyszerre 6-24 kölyköt ellik. A vemhesség ideje 1-2 hónap. Ha kedvezőek a feltételek, ugyanabban az évben 12-24 alom is világot láthat. A fiatal egyedek hordákba tömörülnek, és kötözködnek, szemétkednek fajtársaikkal és az emberekkel. Irtási tipp: igen nagy kaliberű géppuska, vagy vállról indítható rakéta.

Csöves cigány:

A legártalmatlanabb cigány, mivel mindig alkohol befolyása alatt áll. Ismertetőjele: a cigányokra jellemző sötétbarna bőrszín, émelyítően büdös, tespedt seggszag. Intelligenciahányadosa magasabb a többi cigányénál, bár az övé is inkább a nullához van közelebb, mint a háromhoz. Éppen ezért kiszámíthatatlan és igen agresszív, de veszélytelen faj. Védekezési tipp: boxer, vagy acélbetétes bakancs. Nem védett!

Döglött cigány:

A legszelídebb és legártalmatlanabb faj. De sajnos elég ritka. Azért, ha találkozunk ilyennel, pl.: romos házakban, ne felejtsünk rányomni egy szép, ragadós, mélyről felkrákogott, zöld túrhát, majd szelíd "Kurva anyádat te mocskos cigány!!!" mondattal hagyjuk nyugodtan magára ezt az igen békés természetű, szimpatikus cigányfajt. Szaporítása tulajdonképpen könnyű2 lenne, csak ez a módszer törvényes kereteken kívül esne (Magnum vagy Beretta). Azért reménykedjünk, hogy egyszer majd ez a faj lesz túlnyomó többségben.

Dolgos cigány: Na ilyen nincs!

Kubikus cigány:

A kubikus cigányfajta vezére: a vajda, melyet dagadt teste, drótacél vastagságú nyaklánca különbözteti meg fajtársaitól. Különösen nagy étvágyú ez a faj, de csak munkaidő alatt. A falkából egyszerre csak egy cigány "dolgozik", a többi árnyékos helyre húzódva figyeli, miközben jóízűen söröznek. Csakúgy, mint a többi cigus, a kubikus cigány is feltűnően barna testszínnel rendelkezik. Esze nyilvánvalóan nincs. Ha megtámad egy ilyen minket, van egy hatásos módszer, amellyel garantáltan elűzhetjük közelünkből. Kiáltsunk rá: Munka! De vigyázat, könnyen összekeverhetjük ezt a fajt az oláh cigánnyal (amit lentebb részletesen ismertetünk), akikből ez a kijelentés már egészen más hatást vált ki.

Oláh cigány:

A leggaládabb, szemét, rosszindulatú, igen veszélyes fajta. Benne minden negatív cigánytulajdonság megtalálható. Ami mozdítható, az nincs biztonságban. Fő fegyvere a zsebkése, melyet mindenhova magával visz. Kedvenc járművük a Lada, amely legtöbbször piros színű, de a BKV járatait sem vetik meg. Különösen éjszaka aktív. IQ szintje hihetetlenül alacsony, antiszociális, obszcén szavakat előszeretettel használ. Fő tápláléka a szottyi, melyet más cigányfajtáktól zsákmányol. Kedvenc tartózkodási helye: a lombkorona magasságában, különösen, ha almafa és ráadásul a szomszédé. Szaporodása nem évszakhoz kötött. Párzáskor a kan cigány igen agresszív, emiatt a falkán belül komoly, véres verekedések szoktak kitörni. A domináns hímhez általában 35-50 nőstény cigány tartozik, melyek folyamatosan tüzelnek. Az oláhcigány a börtönben telel, de akad olyan is, amelyik az egész életét ott tölti. Igen szemét, szívós faj. A szabadidejüket játékokkal ütik el, pl.: gyufázás, stb. Védekezési tippek: shotgun, tank, tankelhárító ágyú, katyusa, atomrakéta, vagy legalább egy 280 tagú skinhead banda. Irtása nem ütközik törvénybe, minden állampolgárnak istenadta joga. Nem védett, szabadon, engedély nélkül vadászható.

Büdös cigány:

Különlegesen meleg, nyári napokon találkozhatunk ezzel az egyáltalán nem ritka cigányfajjal. Mint neve is mutatja, meglehetősen büdös. Több alfaja is van: A szarszaggal keveredett húgyszagú cigányt másképpen büdös szarszagú cigánynak (cigus fekalicus) nevezzük. A csatornaszaggal halványan elkeveredő láb, de annál erősebben érezhető szar, fos, húgy, száj és bélszagot, árasztó alfajt büdös koktél cigánynak nevezzük (cigus choctellicus) És végül, de nem utolsósorban a legbüdösebb alfaj a cigus undoritis, vagyis a gátlástalanul büdös, orrfacsaró, szarevő cigány, mely annyira szagos, hogy az már tényleg a mesékbe illő. Előfordulási helyei: Szinte bárhol, a szemétdomboktól a cseppkőbarlangokig. Mivel minden cigány büdös, ezt a fajt a legnehezebb kiszúrni a többi cigány közül. A területszerzés fontos része silány életüknek, hiszen kosz, szar hiányában hamar elpusztulnak. De végül is, kit érdekel Irtási tipp: 1.) Próbáljuk meg egy gusztusos kis szardarabbal becsalogatni egy tisztavizű strandra. A cigány a tiszta vízben hamar elpusztul. 2.) Szerezzünk be egy billenőplatós teherautót, majd egy alkalmas pillanatban borítsunk rá néhány tonna szemetet. A büdös cigánynál ez a természetes halál.

Purdé cigány:

Valamennyivel nemesebb ez a faj. Kotoréképítő cigánynak is hívjuk, mivel a kan cigány egy meglehetősen büdös és undorító kotorékot épít, amit mi putri-nak nevezünk. A putri általában papírdobozokból és egyéb környezetszennyező anyagokból épül, ami ideális egy alom felnövéséhez. A putrit általában pont rossz helyre építi a gondos hím, ezért ne habozzunk átmenni rajta egy Volvo homlokrakodóval. A kan cigány területe érdekében bármire képes, ezért csak a következő eszközökkel menjünk felségterületére: 1 db 30cm-nél hosszabb bozótvágó kés, 1db rakétavető +5db páncéltörő rakéta, 15 db kézigránát, 2 db csőbomba, 4 db atomtöltet, 44-es Magnum +500 golyó. Ezzel az alapfelszereltséggel talán megússzuk a dolgot. Vigyázat! A nőstény sokkal veszélyesebb, mint a hím. A purdé cigány második neve: barna özvegy => pázás után kinyírja a hímet (ami nem baj), tehát legyünk nagyon óvatosak!

Nepper cigány:

Főleg aluljárókban találkozhatunk ezzel az egzotikus cigányfajjal, amint különböző, illegálisan szerzett árucikket próbál rásózni az arra, tévedő emberekre. Igen félénk faj, rendőrt látva azonnal elmenekülnek, és csak a veszély elmúltával térnek vissza territóriumukba. Egy igen veszélyes alfaja van: a commander cigány. Hazánkban szinte csak az újpesti bolhapiacon fordul elő, petárdától a rakétán keresztül a pisztolyig szinte minden található náluk. Óvakodjunk tőlük!
Irtási tippek: kifejlett dobermann, duplacsövű vadászpuska, aknavető.

Hologram cigány:

Színei miatt kapta ezt a nevet. Teste feltűnően sok színben pompázik, ez hátrányos faját tekintve, mivel így képtelen környezetébe (a mocsokba) beilleszkedni. Alapszíne barna, szeme körül zöldeskék, nemritkán lila foltok díszelegnek. Mocskos, kékszínű munkásgatyája sokszor szar foltokkal tarkított, kézfeje fekete a kosztól, végtagjai piroslóan sebes
Szivárvány minden színét fellelhetjük, mivel vastagon olajos. Pofáját sárgás, rohadt kajadarabok éktelenítik, szeme barnás-zöld. Természete: kettő- vagy többszínű. Veszélyes!

Vályogvető cigány:

Másnéven: szartúró kohány. Nevét onnan kapta, hogy sárral kevert, disznószar alapú masszából 3 oldalú, 5 szögű, gömb alakú, de téglatest formájú tetraéder téglákat formáz, ebből építi kiba*****ul büdös, de annál is undorítóbb otthonát. Az építőanyagot általában lopja, ha nincs építőanyag, nem adja fel, hanem újfent lop magának. Inni kizárólag kocsmába jár (hitelből). Lelkiismeret furdalás nélkül irtható. Bevált módszer a vályog putri alá egy darab C4-es töltet.

Kovalens cigány:

Tulajdonképpen ártalmatlan faj, csak a pofája nagy. Mint azt a neve is mutatja, kötözködő fajta. Nem kell komolyan venni, de azért nyugodtan ba***unk le neki 4-25-öt. Nem védett. Irtási tipp: 19kg-os buzogány vagy mérgezett nyílvessző. A legjobb: UZI 9mm +600 golyó.

Román cigány:

Íme, egy mutáns! Az oláh cigány után a legundorítóbb eme faj. Két féregfajta keveréke ez az organizmus. E genetikai hulladék a cigányokat is meghazudtoló szemétséggel rendelkezik, a kisebb piaci lopásoktól a kocsi feltörésig mindent csinál természetesen csak, ami illegális. Bankot nem rabol, mert ahhoz teljesen hülye Nem mintha amúgy is okos lenne, de azért az idősebb nénik retiküljét könnyűszerrel elrabolja. Iskolába nem igazán szeret járni, ritka az olyan román cigány, melynek megvan a 3 általánosa. Szellemi színvonala vetekszik egy, a petéből frissen kikelt svábbogáréval. Qrva unintelligens. Nősténye évenként 17-83 utódot hoz világra, melyek a trágár szavakat azonnal megtanulják. A fiatal egyedek csak azt hajtogatják: Bazd meg az anyád! Az idősebbek meg is teszik. A fiatal román cigány már 2 naposan ivarérett. A felnőtt hímek veszélyt jelenthetnek az utódokra, s csak a nősténynek köszönhető életben maradásuk, de előfordulnak negatív példák is, amikor a nőstény képtelen utódai védelmezésére (alkohol vagy drog hatása alatt áll), ilyenkor a hím megöli utódait.
Meg ne akadályozzuk! Sőt! Segítsünk neki, majd, ha végeztünk a hímet és a nőstényt is, nyírjuk ki! Irtási tipp: bomba.

 

A Magyarok

 

 
MAGYAR PORTÁL

 

Kép

 
 
A Kárpát-medence magyar többségű területei (zölddel)

Ez a portál a magyar nyelvvel, magyar irodalommal, magyar történelemmel,

a magyarság nagyjaival, kultúrájával, szellemi értékeivel és a

magyarlakta területekkel kapcsolatban kínál kiindulópontot a Wikipédia

olvasói számára.

Teljesen vagy részben magyarlakta területek:
Szócikkek
Kiemelt szócikkek:
 
Kiemelt szócikkek:
 
Kiemelt szócikkek:

Kép Sport
Kiemelt szócikk:
Kiemelt szócikkek:
Kiemelt szócikk:

Összmagyar szervezetek
Kiemelt szócikk
 
 
 
1956. október 23-tól forradalom, majd szabadságharc bontakozott ki Magyarországon a sztálinista diktatúra és a szovjet meg­szállás ellen. A budapesti diákok békés tün­te­té­sével kezdődő forradalom hamar fegyveres felkeléssé vált. Ez a diktatúra bukásához és az ország demokratikus átalakulásához vezetett. Az új kormány tárgyalásokat kezdett a Szovjetunióval a szovjet csapatok kivonásáról, a Varsói Szerződésből való kilépésről és az ország semlegességéről. A szovjet vezetés azonban november 4-én mégis háborút indított Magyarország ellen, amely az aránytalan túlerővel szemben végül is elbukott. A harcokban 2652 magyar és 669 szovjet állampolgár esett el. A sebesültek száma magyar oldalon 19 226, míg szovjet oldalon 1540 fő volt. A forradalom következményeként kb. negyedmillió magyar hagyta el az országot, nyugatra menekülve. 1957 januártól a forradalom résztvevőit tömegesen tartóztatták le, majd sokukat kivégezték és bebörtönözték. A forradalom leverését követő évtizedekben Magyarországon tilos volt erről az időszakról beszélni, ellenforradalomnak bélyegezték. ... Tovább a szócikkhez
Legutóbb ajánlottuk: Kolozsvár - Puskás Ferenc - Petőfi Sándor
Kiemelt kép
 

Kép

 
 
Erdélyi magyar népviselet, Torockó, 1854
Miben vehetsz részt?
Több módon is a Magyarportál segítségére lehetsz:
Testvérportálok:
Tennivalók
                            
                                                               
 

 

 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>